Hakkımızda

Tarihçe

Kocaeli Üniversitesi Kartepe (Körfez) Atçılık Meslek Yüksekokulu 2002 yılında önlisans programı ile eğitim-öğretime Türkiye Jokey Kulübü İdman Merkezi içinde başladı. 2010 yılına kadar At Antrenörlüğü, Atçılık İşletmeciliği ve Nalbantlık programları ile eğitime devam etti. 2010 yılında üç program YÖK tarafından birleştirilmesi ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Atçılık ve Antrenörlüğü Programı olarak eğitimini sürdürdü. Kartepe Hipodromunun kurulması aşamasında geçici süre (29 Ekim 2013-02 Haziran 2014) uygulama alanında eğitimine devam etti.

02 Haziran 2014 tarihinden itibaren Türkiye’nin 9. hipodromu olan “Kartepe Hipodromu”nun yanında 26 dönüm arazi üzerinde eğitim –öğretime devam etmektedir.

20 atlık box , 1 adet Nalbanthane, 2 adet Soyunma Odası, 1 adet At Malzeme Odası, Açık Manej: 1 adet (280 m2), Kapalı Manej:1 adet (15x15), Lonj Makinası, 1 adet Roundpen, 5 adet Padok (Atların gündüz barınma alanı), 2 adet At Duş Alanı, Derslikler, At Anatomisi- Mikrobiyoloji Lab., Bilgisayar Lab, Konferans Salonu, Yemekhane, Akademik-İdari Personel çalışma ofisleri, Sosyal Alanlar mevcuttur.

Atçılık ve Antrenörlüğü programıyla eğitim-öğretim veren okulumuzun öncelikli amacı; Avrupa Birliği uyum çalışmalarına paralel olarak dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen, üreten, araştıran, aydın ve ulusal kimlik bilinçli vatan ve bayrak sevgisiyle yoğrulmuş gençler yetiştirmektir.

Bu nedenle gençlerimize evrensel standartlarda eğitim vermeyi ve öğrencilerimizi sadece bugünün değil, geleceğimizin de en iyileri olarak hazırlamayı hedefliyoruz.

Hakkımızda

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulumuz 2002-2003 senesinde Önlisans Programı ile At Antrenörlüğü, Atçılık İşletmeciliği, Nalbantlık Programları ile eğitime başlamıştır. 2010 yılında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından tüm atçılık okullarında programlar birleştirilerek “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü” “ Atçılık ve Antrenörlüğü Programı “ ile eğitime devam etmektedir.

Haziran 2014 tarihinde TJK Kartepe Hipodromu yanında 26.000 bin m2 alanda yeni eğitim-öğretim binasına taşınan Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulumuz Türkiye Jokey Kulübü tarafından talep edilmiş ve Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapımı üstlenilmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz da 1 amfi, 3 sınıf, 1 laboratuar, 1 konferans salonu, 20 box’lık ahırlar, Nalbanthane, At giyim kuşam odası, 10 padok, 1 kapalı, 1 açık manej bulunmaktadır.

Üniversite Seçme ve Yerleştirme sınavı TYT puan türü ile öğrenci alan meslek yüksekokulumuz da öğrenciler birebir uygulamalı eğitim görmekte ve her sabah sekizde At ve Ahır bakımı ile eğitime başlayıp atların bakım ve hijyenlerinden sonra teorik derslere geçmektedirler. Türkiye Jokey Kulübü ile yan yana olmanın vermiş olduğu avantaj ile öğrencilerimiz hem tecrübe ve iş deneyimi kazanmakta , hemde iş imkanları doğmaktadır.

Üniversitemizin almış olduğu AKTS Etiketi ile 2013-2017 yılları arasında, öğrencilerimiz eğitimleri sırasında Türkiye içinde olduğu gibi, yurtdışında da Avrupa’nın AKTS Etiketi almış olan herhangi bir üniversitesine, yatay geçiş müracaatı yapabilecek ve Avrupa’da bu üniversiteden mezun olabileceklerdir.